Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбук Драги г-н Иванов, Христо Иванов,

...
Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбук Драги г-н Иванов, Христо Иванов,
Коментари Харесай

Г-н Христо Иванов, Вие много добре знаете – не главният прокурор Иван Гешев, а президентът Румен Радев Ви лиши от опцията да имате най-сетне правителство с мандата на ДБ

Соня Колтуклиева, фейсбук
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
 

Драги господин Иванов, Христо Иванов, няма потребност да сте толкоз шумни и неискрени -мааалко по-спокойно, по-обрано: Вие знаете, аз знам, неколцина други знаят истината. Не абсурдът Nexo и акцията на прокуратурата изгори мандата на “Демократична България ”! Не Бойко Борисов Ви скрои капата.

Добре, ясно е – имате си пиар шаблон: кой каквото прави, каквото и да се случи – пердах по Бойко Борисов и по Иван Гешев, пък нима ви се получи.

Написах още на 10 януари, след диалози с доближени на президента и мои си разбори: 3-ят мандат ще отиде още веднъж при Българска социалистическа партия. Причината не е единствено една, само че най-важната е тази: Николай Копринков и екипажът на президента желаят да ръководят, услади им се; пък и в тези тежки времена, единствено държавната работа и бизнесът с страната носят обезпечено прехранване и сигурна облага, всичко друго е рисковано.

Така че – мандат за Корнелия Нинова беше най-краткият път към избори през април, които може и да не останат единствени парламентарни избори през тази година.

Драги господин Иванов, Христо Иванов, можеше да има постоянно държавно управление с мандата на “Демократична България ”, по този начин е. Щяха да ви поддържат от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, “Български напредък ”, дори обособени депутати от Българска социалистическа партия, част от “Продължаваме смяната ”.

Тук идва най-интересното в историята.

На 3 януари, след краткотрайната и ледена процедура по връчването на втория мандат на Николай Денков, президентът Румен Радев имаше съвсем двучасова среща с Кирил Петков, Асен Василев и Андрей Гюров. От “Промяната ” побързаха да се похвалят, че има стопляне на връзките сред Румен Радев и някогашните му министри, които го предадоха и разочароваха толкоз доста, че той ги назова “шарлатани ”. Не, не е било по този начин. Обсъждали са вероятностите да се образува кабинет с мандата на Николай Денков, станало е ясно, че това няма да е допустимо и са минали към по-реалистичната алтернатива: на кого да се даде третият мандат и какво би се случило, в случай че това надлежно е Българска социалистическа партия, Демократична България, БВ. Кирил Петков и Асен Василев са били безапелационни да не се връчва последната директория на Христо Иванов. Защо? Защото желаят избори!

От народен представител на “Продължаваме смяната ” знам и го написах преди седмица: социологическо изследване за вътрешна приложимост е посочило: при скорошни избори Политическа партия пада на 15%, а Демократична България малко подвига. Това е уплашило пъклен доста отцепниците от “Има подобен народ ” Радостин Василев, Иво Атанасов, Георги Георгиев и е тормозило много десетимата към Даниел Лорер, че може да изпаднат от листите.

Защо и хората на Даниел Лорер? Защото към този момент не царува мир и съгласие в първокласния дом на ул. ”Чаталджа ”3, където живеят Асен Василев, Виолета и Даниел Лорер и където се обитава офисът на частната компания на Асен Василев. Разприте са почнали след номинирането на проф. Никола Габровски за кандидат-премиер с първия мандат. Прагматичният някогашен министър на нововъведенията е убеждавал своите, че би трябвало да се образува постоянно държавно управление непременно и “Промяната ” да има достъп до властта, изключително в навечерието на тръгналия към този момент към България поток от милиони по националния проект за резистентност и развиване. Бизнесмените от кръга Евгени Ангелов-Елвин Гури-Спас Русев, както и Иво Прокопиев, плюс спонсорите от IT компаниите, желаят възвръщаемост на вложенията си в партията, която завоюва властта, само че доста бързо я изпусна. Даниел Лорер считал, узнавам, че в 49-я парламент “Промяната ” може да има 33 депутати и той да не е сред тях. Но пък е добре пристигнал в “Демократична България ” – по този начин ми споделиха, господин Иванов, Вие ще изясните правилно ли е, само че по-скоро няма да го извършите. Не сте по откритите заявление – ей, на, дори сте разкарали преди време Кирил Петков от “Да, България ” с … един имейл.

Кирил Петков и Асен Василев, още от 47-я парламент и изключително в 48-я парламент са наясно, че никой не ги желае за министри. Те търпят жестоки репутационни вреди и ги чакат неприятни, само че сигурни срещи с правораздаването по свадите с медиаторите при доставките на газ и по сигнала до Националната следствена работа, подписан от цялото управление на Булгаргаз, уволнено от кабинета “Петков ”, с цел да не пречи на схемите, както се вижда от причините на Николай Павлов и останалите му сътрудници. Доколкото знам, до десетина дни ще има развиване по тематиката. Е, несъмнено, преди този момент Асен Василев ще би трябвало да се изяснява дали е имал срещи с представители на Nexo в подтекста на поддръжката му за крипто-фирмите. Е, той нещо се изпокри, само че все в миналото ще би трябвало да се яви на работа в Народното събрание.

Кирил Петков и Асен Василев са наясно, че – след разкритията на служебния кабинет, разкрития на постоянното държавно управление с присъединяване на ГЕРБ ще ги завърши!

Кирил Петков и Асен Василев желаят избори, с цел да изчистят парламентарната група от: непослушните депутати като Александър Дунчев, като Радослав Рибарски, който безусловно е наритал сервилния Венко Сабрутев, от правилните на Даниел Лорер и от навлеците-чалгари на Слави. Не са сигурни към този момент дори Никола Минчев и Андрей Гюров, тъй като те са били спрягани за министри, в случай че има кабинет с мандата на Демократична България.

Да, кабинет с мандата на “Демократична България ” беше реалистична опция. Нямаше да бъде с специалисти и сламени хора, а с депутати и политически деятели, с цел да се знае кой носи отговорността. И да изкара най-малко една година. Защото най-вероятно след локалните избори ще последват парламентарни, откакто се види по какъв начин ще се обагри България и кой какъв брой общини ще вземе.

Така че, господин Иванов, Христо Иванов, Вие доста добре знаете – не основният прокурор Иван Гешев, а президентът Румен Радев Ви лиши от опцията да имате най-накрая държавно управление с мандата на Демократична България, той по този начин постъпи даже и със Слави Трифонов, когато Има Такъв Народ беше първа политическа мощ. Имаше си нови любимци…

Сърдете се, господин Иванов, на президента Радев, чийто втори мандат подкрепихте – в действителност, той Ви държи в напрежение и подхранва очакванията Ви още от краткотрайните парламенти през 2021 година, ноооо … в никакъв случай не стига до Вас. Никога.

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР